Opstellingen

DE INDIVIDUELE FAMILIE-OPSTELLING
1-op-1, dus privé!

Onbewuste patronen
Veel persoonlijke thema’s vinden hun oorsprong in de manier waarop je bent opgevoed. De manier waarop je ouders je opvoeden ligt op hun beurt weer aan de opvoeding die zij hebben gehad en dit gaat soms wel zeven generaties terug. Ingrijpende gebeurtenissen hebben altijd generaties lang invloed, zonder dat we daar bewust van zijn. In een familie-opstelling wordt dit voelbaar en zichtbaar gemaakt. Vaak blijkt dat de kern van het probleem niet bij jou ligt, maar dat het bij iemand anders in je familiesysteem hoort.

Resultaten:

  • Snel een helder inzicht hoe oude familiegebeurtenissen en onbewuste patronen doorwerken in jouw huidige relaties en terugkerende lastige situaties.
  • Je komt snel bij de kern van het probleem. Je ervaart het belemmerende patroon en je hebt nu de kans om dit te doorbreken voor jezelf én voor de generatie na jou, voor jouw kinderen.
  • Je maakt jezelf los van de beperkingen of negatieve invloeden uit het verleden; je bent vrij om je eigen weg te gaan. Dit voelt als een verlichting, alsof er een zware last van je is afgevallen.
  • Na de familie-opstelling merk je dat je het gekregen inzicht makkelijk kunt toepassen. Er ontstaat vaak moeiteloos verandering in die lastige relaties of situaties; het gebeurt min of meer vanzelf.

Voor wie?
Een familieopstelling kan over uiteenlopende persoonlijke vraagstukken gaan, die je beter wilt begrijpen of waarin je wilt groeien. Over terugkerende patronen in de relatie met een partner, kinderen of ouder(s) of werksituaties. Of over belemmerende emoties, zoals waarom voel ik mij steeds zo angstig, onzeker, boos of (over)verantwoordelijk? Of misschien heb je het gevoel dat je niet vooruit kunt in het leven, omdat het verleden nog zoveel impact heeft.

Hoe werkt het?
Met behulp van vloertegels onderzoeken we hoe je familie op onbewust niveau functioneert. Want wat gebeurt er in de dynamiek van je familie wat steeds voor die lastige situaties zorgt? Welke patronen herhalen zich steeds weer? Welke familie-issues spelen een rol?

Door het neerleggen van vloertegels wordt het onbewuste probleem inzichtelijk en op dieperliggend niveau voelbaar gemaakt; je voelt wat er speelt. Vervolgens wordt tijdens de opstelling duidelijk welke stappen nodig zijn om het probleem op te lossen. Wat er nodig is om die lastige relatie of situatie blijvend te veranderen.

Tijdens of na de opstelling ervaar je dit als opluchting of dat er een last van je schouders afvalt. De puzzelstukjes vallen op zijn plek en diep van binnen weet je dat het zo klopt, dat het zo goed is.

Vaak zeggen mensen na een opstelling: ‘Ik merk dat ik sinds de opstelling zelfverzekerder ben / veel minder ruzies heb met mijn partner, kind of familielid / mij niet meer zo erger aan … / niet meer bang ben voor … / mijn partner, kind of familielid meer ruimte kan geven / veel meer rust in mijn hoofd heb / weer goed slaap etc.

tyler-nix-V3dHmb1MOXM-unsplash

DE KRACHT VAN EEN INDIVIDUELE FAMILIE-OPSTELLING:

  • Snel en diepgaand inzicht in de werkelijke oorsprong van je vraag.
  • Kort en helder traject! 1 á 2 sessies zijn vaak voldoende voor een blijvend resultaat.
  • Uit het hoofd, in het gevoel. Van “praten over” naar “ervaren en voelen”.
  • Individueel, dus privé!

IN VERBAND MET EEN SABBATICAL
IS DE PRAKTIJK MOMENTEEL GESLOTEN.

Top