Cursus Hooggevoeligheid als kracht

In vier avonden ontdek je de kwaliteiten van hooggevoeligheid en leer je beter om te gaan met deze eigenschap. Deze cursus biedt een afwisseling van nuttige informatie en praktische oefeningen, die je helpen om in balans te komen.

Bijeenkomst 1: Ben ik hooggevoelig?
Wat houdt hooggevoeligheid allemaal in en wat herken je bij jezelf?
Je maakt daarbij een totaaloverzicht van jouw hooggevoeligheid, zodat je jezelf beter gaat begrijpen. Daarnaast besteden we aandacht aan het thema aarden. Waarom is het belangrijk voor een HSP om goed geaard te zijn? Tijdens deze cursus leer je verschillende manieren om goed te aarden.

Bijeenkomst 2: Ziek van teveel prikkels?
Deze bijeenkomst gaat over de opbouw van overprikkeling. Hoe reageer jij op teveel prikkels en te weinig prikkelverwerking? Aan welke klachten herken je dat je overprikkelt raakt en wat kun je doen om verdere overprikkeling te voorkomen? Wat zijn je energiegevers en energienemers?

Bijeenkomst 3: Buitenstebinnen leven
Wat is buitenstebinnen leven en hoe is het ontstaan? Hoe komt het dat een HSP zich makkelijk aanpast aan zijn omgeving? Ook gaan we oefenen in het begrenzen van je energieveld, zodat je meer bewust wordt van je eigen ruimte en de interactie tussen mensen. Je leert hoe je je kunt afsluiten of beschermen tegen invloeden/prikkels van de buitenwereld.

Bijeenkomst 4: De kracht van hooggevoeligheid
In de laatste bijeenkomst gaan we oefenen met onze aandacht te richten. Hoe kun je je aandacht bij jezelf houden? Dit levert meer rust, stabiliteit en behoud van eigen energie op. Wat is intuïtie en hoe kun je op basis van je intuïtie of je gevoel beslissingen nemen en er meer op vertrouwen? En wat is nu de kracht van hooggevoeligheid? Wat zijn de kwaliteiten en hoe kun je deze inzetten?

56-Zonsondergang-boom-man-rots-uitzicht-960-Fotos-voor-Therapeuten

IN VERBAND MET EEN SABBATICAL
IS DE PRAKTIJK MOMENTEEL GESLOTEN.

Top